ОДЛУКА ЖИРИЈА XXI САЛОНА КЊИГЕ И ГРАФИКЕ ПИРОТ 2020.

Вести 25.02.2020.

Жири за доделу сајамских признања, у саставу Надица Костић, др Сузана Јовановић, Љубиша Ћирић и Александар Шаровић, одлучио је да ове године:

Награду ШАРА за најбољи естетско-технолошки третман књиге додели издавачкој кући ДАТА СТАТУС – чије књиге не ретко представљају непоновљиво и невероватно искуство за читаоце свих узраста а притом се не мања пажња поклања и квалитету и изгледу издања.

Награду ЛОЗА за најбоље појединачно издање које афирмише књигу у ужем или ширем смислу, ове године добија издавач – ПРОМЕТЕЈ, издавач познат по врхунским историјским књигама, за више својих издања: Јеловник Николе Тесле Предрага Пузића, Ратни дневници 1912-1916 Станислава Кракова и Дахијска времена на Косову и Метохији 1878-1899 Славише Недељковића.

Ове године награду 21. Салона књиге и графике СВЕТИ ТРИФУН за комплетну продукцију као допринос књижевности, уметности или науци добија издавачка кућа СЕЗАМ БУК, издавач који с пажњом приступа сваком наслову, труди се да не подлеже хиперпродукцији, настојећи да досегне до читалаце свих узраста – под слоганом Увек

 

 

 

 

 

 

 

Пирот • 2020-2-22