Лане ГУТОВИЋ • УКРАЂЕНА ЛИЧНОС’

Вести 18.03.2019.

Милан Лане Гутовић на позоришне даске „доводи“ чувеног Срећка Шојића који образ продаје за “кафућино“ и “прасиће“, и представља непоновљиву хит комедију „Украђена личнос’…“

            Представа „Украђена личнос’“ је приказ моралне слике практичне, модерне, прилагодљиве особе, којој су за постизање личног циља, услови било које врсте необично лаки. Исти ти услови који су њему лаки, за другу особу би били потпуно неприхватљиви јер подразумевају понижење и моралну пропаст.

Смех који вас чека биће завеса која ће можда покрити неке сличности овога лика са актуелним особама које сумњиво красе наше време и тежак политички тренутак.

 У представи игра Милан Гутовић а текстове које говори је сакупио и обрадио, ослањајући се на текст Миленка Вучетића „Барабе“ . У представи се користи Штраусов валцер.

Спретношћу и духом сеоске битанге, намеће се он Еуропској унији као кандидат за предсједника. Ниједан постављени услов њему није несавладив, јер ништа што нуди њега лично и не кошта. Издаја је за њега потпуно прихватљива, а ту личну издају назива „сурадњом“.

„Наслов представе изведен је из једне реченице главног лика. Он се жали међународној комисији и Еуропској унији те тражи одштету јер је потпуно ојађен и украдена му је личност. На крају представе поручује да су нама свима ‘украђене’ личности“, рекао је Гутовић о представи.

Цена улазнице 700 динара