КОНЦЕРТ • Национални ансамбл „КОЛО“ • 2017-11-02 • 19:00 • Дворана Дома Културе

Вести 31.10.2017.

У понедељак, 06. новембра 2017. године у дворани Дома културе у Пироту са почетком од 19:00 сати одржаће се концерт Национаног ансамбла „КОЛО“ из Београда.

Концерт се одржава поводом 70 година постојања овог Ансамбла.

Улазнице по цени од 300 динара се могу купити у ДК клубу радним данима од 08:00 до 14:00 сати.

КОЛО 70 : „БУДУЋНОСТ ТРАДИЦИЈЕ“

Славимо седамдесет година. Седамдесет година у којима се све око нас мењало. Мењао се начин на који људи живе своје животе, технологија је напредовала невероватном брзином, цео свет се трансформисао. Више пута.

Али током свега тога, ми смо очували оно што је највредније. Очували смо наше наслеђе, нашу традицију, нашу културу. И не само то. Ми је поново откривамо. То је суштина нашег постојања. Не да будемо само музеј наше културне баштине у коме ће људи моћи да се подсете историје. Не, наша мисија и наша визија су много веће и шире од тога.

Ми смо ту да бисмо спојили све то што се мења и све то што треба да остане исто. Ми смо веза између прошлости и будућности. Ми смо ту да будемо и чувар нашег наслеђа и ледоломац наше културе.

Због свега овога смо пред вама овде. Представљамо вам све што смо постигли, са намером да то буде само пролог свега што ћемо постићи.

70 година постојања је велики успех. Али то је тек почетак. Ми смо окренути ономе што долази, и идемо му у сусрет, увек свесни да оно што смо очували има смисла само ако од њега можемо да створимо нешто ново, нешто што ће комуницирати са људима на нивоу који превазилази разлике у годинама, пореклу или националној припадности.

Надамо се да ћете уживати.

Владимир Декић