КОНЦЕРТ • Драгана ДИМИЋ • 25.11.2019. • 19:30 • Дворана Дома културе

Вести 22.11.2019.

 

 

ПРОГРАМ:

Ј.С.БахБузони Оргуљски корални прелудијум (Ich ruf’ zu dir, Herr)

Ф.Пуланк – Импровизација бр.13 а-мол (Allegreto commodo)

Д.Кабалевски – Прелид оп.5 бр.4 (Allegro molto)

Н.Медтнер – Бајка ,оп.26 бр. 3

С.Рахмањинов – Јоргован

Н.Р.Корсаков – Не дувај ветре с’планине

А.Скрјабин – Прелиди оп.11 (бр.2,4,5,9,10,13,14)

В.Лобос – Melodia sentimental

И.Бајић – Резигнација
Чекање
Valse mignonne
Capriccio d-moll

В.Ђорђевић
Шано душо,Шано мори
Џанум на сред село

Драгана Димић (клавир) Са 15 година уписује Факултет  музичке уметности у Скопљу као најмлађи студент до тада у класи проф. Јасмине Чакар. Као најуспешнија на клавирском одсеку два пута наступа са симфонијским оркестром у Свечаној сали Театар Центра (Скопље). У два наврата сарађује са диригентом Фимчом Муратовским изводећи  Бетовенов клавирски концерт бр.3 c-moll и Шуманов концерт у a-mollu. Као солиста учествовала је и на музичком фестивалу“Охридско лето“ (Црква С.Софија).

Од 1990. године  започиње свој педагошки рад у музичкој школи „Др. Милоје Милојевић“, где остварује изузетне  педагошке резултате на основу којих је више пута била позивана као члан жирија пијанистичких такмичења, Републичког такмичења и фестивала.

Наступа као  солиста и члан клавирског ВД дуа, а сарађивала  је и са великим бројем реномираних уметника. Наступала је у  Новом Саду (Матица Српска), Ужицу, Крагујевцу, Краљеву, Аранђеловцу, Чачку, Крушевцу , Београду – АРТГЕТ галерија, СКЦ, САНУ, Скупштина града…. Такође је у току 2014. и 2015. године одржала низ солистичких концерата под називом “Српски композитори клавиру на дар“.

У 2018.год. са контратенором Бојаном Булатовићем одржала је веома запажене концерте у Бечу,Паризу(Српски Културни Центар),Скопљу   у оквиру  фестивала “СкопскоЛето“.

Ангажована је као члан жирија на Интернационалном фестивалу DONNE IN MUSICA 2014, 2015 и 2016. године. У оквиру педагошке активности на ФИЛУМ-у, остварила је значајне резултате са студентима. Њени студенти освојили су велики број првих и награде ЛАУРЕАТА на Међународним такмичењима.

На Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу је запослена као Ванредни професор на катедри за клавир.