Концерт • Далида ГРМУША • 20.12.2016. • Дворана Дома културе • 19:30

Вести 16.12.2016.

Dalida-PLAKAT

У наставку концертне сезоне 2016/17. дворани Дома културе одржаће се вече ауторске муѕике Далиде Грмуше  у уторак, 20. децембра 2016. са почетком у 19:30.

Далида Грмуша, рођена 03.08.1989. у Сремској Митровици. Нижу музичку школу завршила је у класи проф. Гордане Малиновић, средњу у класи проф. Злате Малеш, а тренутно је на ФМУ на одсеку за клавир у класи проф. Ненада Радића. Добитница је многобројних награда у земљи и иностранству, најдраже су јој лаурет трећег ЕПТА пијанистичког такмичења посвећеног делима Фредердрика Шопена, Лауреат на такмичењу Јосип Славенски, I награда на такмичењу младих пијаниста у Нишу, I награда на Републичком такмичењу клавирских дуа, II награда на интернационалном такмичењу А. Скријабин у Паризу, II награда на интернационалном такмичењу “Città di Gorizia“ и многе друге…

Музика Далиде Грмуше настаје као природни уметнички израз, из желје да је подели и проживи са другим лјудима.  Не настаје само као потреба изражавања у одређеном жанру, већ као музика тренутка и доживлјене инспирације, тако да има карактер импровизације и слободну форму. У тренутку извођења, неке композиције имају свој коначан облик, а неке настају на лицу места, као одраз тренутне атмосфере и инспирације. Музика је за Далиду највећа вредност, јер кроз њу успева да, на емотивном нивоу, комуницира са својом публиком.

ПРОГРАМ

Theme in F
That beautiful somewhere
A dance of leaves and clouds
Nostalgia
Winds of melancholia
Reflection of the soul
Between two worlds
Unspoken
Angel
Freedom

Улаз је слободан.