КОНЦЕРТ • Иван НОВАКОВИЋ • 2020-09-28 • 19:30

Вести 11.09.2020.

ПРОГРАМ:

С. Рахмањинов:
Етида-слика у це-молу, оп. 39 бр. 1
Етида-слика у а-молу, оп. 39 бр. 2
Етида-слика у Де-дуру, оп. 39 бр. 9

К. Дебиси, Прелиди II свеска:
       Магле (Brouillards)
       Мртво лишће (Feuilles mortes)
       Винска капија (La Puerta del Vino)
       „Виле су изврсне играчице” („Les Fées sont d’exquises danseuses”)
       Врес (Bruyères)
       Ексцентрични генерал Лавин (General Lavine – eccentric)
       Тераса за аудијенције на месечини (La terrasse des audiences du clair de lune)
       Ондина (Ondine)
       Омаж С. Пиквику  (Hommage à S. Pickwick Esq. P. P. M. P. C.)
       Канопа (Canope)
       Наизменичне терце (Les tierces alternèes)
       Ватромет (Feux d’Artifice)    

А. Скрјабин:
Поема Ка пламену (Vers la flamme), оп. 72

 

Иван Новаковић рођен је 1976. године у Нишу, где је завршио нижу и средњу музичку школу код проф. Светлане Дејановић Аврамовић. Уписао је Академију уметности у Новом Саду у класи проф. Јегора Чугајева, а дипломирао је и магистрирао у класи проф. Светлане Богино. Усавршавао се на мајсторским курсевима познатих пијаниста и педагога, као што су: Наум Штаркман, Владимир Огарков и Константин Богино.

Педагошким радом бавио се још током магистарских студија у Новом Саду, као сарадник на предмету Клавир. На Факултету уметности у Нишу ради од 2003. године и тренутно је у звању ванредног професора за предмет Клавир.

Са оркестром је први пут наступио са петнаест година свирајући Григов Концерт у а-молу. Током каријере са оркестрима је извео и клавирске концерте: Ј. С. Баха у це-молу, Ј. Брамса у Бе-дуру, П. И. Чајковског у Ге-дуру, Д. Шостаковича у це-молу, А. Скрјабина у фис-молу, као и Рапсодију на Паганинијеву тему С. Рахмањинова. Сарађивао је са диригентима: Дејаном Савићем, Миленом Ињац, Јасмином Новокмет, Ле Фи Фијем и Јозефом Суиленом. Одржао је велики број солистичких и концерата камерне музике, у земљи и иностранству, сарађујући са солистима: Мишом Дацићем, Анђелом Братић, Милошем Мијатовићем, Љубинком Лазићем, Немањом Станковићем, Тањом Петровић Ђорговском, Лидијом Радионовом и другима.