КОНЦЕРТ• ДУО 95 • 23.10.2023.•19:30 • Дворана Дома културе

Вести 17.10.2023.

У понедељак, 23. октобра 2023. године Дом културе Пирот организује концерт класичне музике.
Концерт ће се одржати у дворани Дома културе Пирот са почетком од 19:30 сати.
Пиротској публици ће се представити Кристина Булат на виолини и пијаниста Иван Радосављевић.
Улаз за посетиоце је слободан.

Кристина Булат • Рођена у Београду, 14.01.1995. године. Музичко образовање започела у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду, у класи проф. Димитрија Љубисављевића. Средњу музичку школу завршила у класи проф. Љубице Милосављевић такође у музичкој школи „Јосип Славенски“.

У току школовања освојила сам преко четрнаест награда и диплома на Републичким такмичењима, Фестивалу музичких и балетских школа, Фестивалима у Нишу и Сремској Митровици, са претежно освојеним првим наградама, проглашена за ученика генерације у основној школи на основу постигнутих резултата и успеха.

Наступала у београдским салама – дворана Студентског културног центра, галерија и сала Коларчеве задужбине, Атријум народног музеја, Атријум етнографског музеја, сала музеја Срема у Сремској Митровици итд. Учествовала на мајсторским курсевима – бугарског виолинисте Владимира Владигерова и проф. Дејана Михаиловића.
2012. уписала Факултет музичке уметности у Београду, и завршила прву и другу годину основних академских студија виолине у класи проф.Милутина Косановића. Учествовала на мастер класу код Стефана Миленковића 2012. године. Трећу и четврту годину студија завршила у класи проф. Мадлен Стокић Васиљевић. Дипломирала сам на Факултету музичке уметности у Београду 15. септембра 2016.
Исте године уписује мастер студије, у класи професорке Мадлен Стокић Васиљевић, а затим и специјалистичке студије. Активно учествује на мастер класовима у Италији, као и у различитим пројектима организованим од стране Београдске филхармоније (Филхадемија), пројектима са оркестром РТС-а. Током специјалистичких студија, учествовала у размени студената са Кином, тачније Џеђијанг музичким конзерваторијумом у Хангџоу. Током свог боравка у Кини од годину дана, била у класи професора Јанг Ђиухуа, продекана конзерваторијума и значајног педагога у Кини из области виолине и музикологије. Учествовала на мастер класовима код – професора Ванг Хонг (Wang Hong) – Пекиншки централни конзерваторијум, професора Конг Џаохуи (Kong Zhaohui) – заменик концертмајстора Сингапурске филхармоније, професорка Китамура Каори (Јапан), професор Александар Сулејман (Немачка). Учествовала на такмичењима са камерним оркестром у Нингбоу (Прва награда), такмичењу камерне музике на Џеђијанг конзерваторијуму (Друга награда).
Од значајнијих наступа, свирала више пута на концертима на конзерваторијуму – 16.10.2018. концерт класе професора Јанг Ђиухуа, и на свом соло концерту 13.06.2019.
Наступала као солиста са оркестром конзерваторијума два пута (Велика сала Џеђијанг конзерваторијума и позориште у Пингху), свирајући концерт ”The butterfly lovers”, под диригентском палицом Франческа Босагљие (Francesco Bossaglia), из Италије.
Била део Џеђијанг симфонијског оркестра, и учествовала у пројекту у Вуџену (Wuzhen), током светске интернет конференције.
Поводом 60 година од стварања концерта за виолину ”The butterfly lovers”, била део Џеђијанг оркестра са конзерваторијума, и под диригентском палицом самог композитора дела, Хе Џанхао (He Zhanhao), наступала сам као заменик концертмајстора на два велика концерта, у Хангџоу позоришту.
Током свог боравка на конзерваторијуму, проф. Јанг Ђиухуа ме је поставио на место свог асистента и током оба семестра (октобар 2018 – јун 2019) имала прилику да радим са студентима и пренесем им знање стечено на ФМУ.
По повратку у Србију, направила сам пројекат ”Вече кинеске музике”, и на том концерту представила публици кинеске комаде и концерт које је изучавала током свог боравка у Кини (Сала Артгет, 08.07.2019.).
2020 године уписује мастер студије у класи професора Волође Балжалорског на Академији за гласбо у Љубљани, Словенија.