КОНЦЕРТ • Владимир МИЛОШЕВИЋ • 29.11.2021. • 19:30 • Дворана Дома културе

Вести 23.11.2021.

 

Најистакнутији пианиста своје генерације Владимир Милошевић, завршио је основно и средње музичко образовање у Лесковцу, у класи проф. Миле Вељковић а затим наставио студије на Факултету музичке уметности у Београду где је дипломирао и магистрирао у класи проф. Невене Поповић. Усавршавао се на пијанистичкој академији Incontri col Maestro у Имоли (Италија) у класама Лазара Бермана и Мишела Далбертоа и у Паризу на Ecole Normale de Musique.

Проглашен је уметником у успону за 2013. годину од стране Удружења концертних уметника Њујорка New York Concert Artists & Associates након чега је наступио са Симфонијским оркестром NYCA у сали Merkin hall у Њујорку, изводећи Први клавирски концерт у б-молу П. И. Чајковског.

Наступао је на фестивалима широм Европе и света: Париз, Лондон, Берлин, Праг, Санкт Петерсбург, Беч, Тел Авив, Милано, Лион, Ница, Казабланка, Маракеш, Порто Алегре, Пелотас. Као победник конкурса Concerti in Villa у Вићенци дебитовао у чувеној дворани Carnegie Weill hall у Њујорку. Концертирао је и широм Јужноафричке републике; Кејптаун, Јоханесбург, Дурбан, Блумфонтеин, Порт Елизабет као и у Аустралији: Сиднеј, Канбера и Мелбурн.

Недавно је као Schwartz Artist-in-Residence гостовао на универзитету Еморy у Атланти, САД где је одржао мастерклас и реситал као и у Кини на Конзерваторијуму за музику у Зхејианг-у. Такође, био је и предавач на фестивалу Global Summer Institute of Music где је поред мастеркласа наступао соло и на концертима камерне музике у Ричмонду и у Kennedy centru у Вашингтону, САД.

Редовно наступа и као камерни музичар у дуу са виолончелистом Драганом Ђорђевићем на фестивалима у Санкт Петерсбургу, Загребу, Љубљани, Котору као и са разним солистима као што су Tim Hough (виолончело), Дмитрy Прокофиев (виолончело), Јанош Балинт (флаута), Дејан Гаврић (флаута), виолинистима Романом Симовићем и Стефаном Миленковићем са којим је имао запажене наступе на фестивалима у Хрватској, Италији као и недавно на фестивалу Арсана у Птују (Словенија) и фестивалу Охрдиско лето у Охриду (Северна Македонија). Са француским пијанистима Мишел Далбертоом и Жан Бернар Помиеом и оркестром из Бретање извео је Моцартов троструки клавирски концерт на престижним фестивалима у Рену и Лилу.

Наступао је са Филхармонијама из Кејптауна и Јоханесбурга, Београдском Филхармонијом, Симфонијским оркестром Радио Телевизије Србије, KwaZulu Natal филхармонијом из Дурбана, Оркестром прашке опере, Симфонијским оркестром Театра Olimpico, Симфонијским оркестром града Wollongonga, Поморском Филхармонијом, Камерним оркестром Душан Сковран, Симфонијским оркестром Camerata Serbica.

Добитник је више престижних награда на конкурсима у Пољској, САД-у, Аустралији, Италији, Француској. Снимао је за радио и ТВ канале у Јапану, Бразилу, Мароку, Канади, Пољској, Израелу итд. Запослен је на Факултету музичке уметности у Београду у звању редовног професора.