КОНЦЕРТ• Борко МИЛОЈКОВИЋ, клавир• 25.9.2023.•19:30 • Дворана Дома културе

Вести 19.09.2023.

Пијаниста Борко Милојковић, добитник награда у земљи и иностранству, представиће се делима Шуберта, Шопена и Листа.

Програм

Франц Шуберт
Шест музичких момената, оп. 94
Модерато у Це–дуру
Андантино у Ас–дуру
Алегро модерато у еф–молу
Модерато у цис–молу
Алегро виваће у еф–молу
Алегрето у Ас–дуру

Фредерик Шопен
Полонеза у фис–молу, оп. 44

Франц Лист/Николо Паганини
Етида бр. 6 у а–молу

Франц Лист
Трансендентална етида бр. 7, С. 139/7 (Ероика)

Борко Милојковић (Ћуприја, 1985) је завршио СМШ Мокрањац у Београду у класи Радојке Јовичић. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи Дејана Стошића. Одржао је бројне солистичке концерте и наступао на концертима широм земље, као и у Македонији, Мађарској, Италији и Француској. Добитник је награде Скупштине града Београда, специјалне дипломе Београдског подијума младих талената и дипломе за концертну активност града Београда. Добитник је друге награде на такмичењу Николај Рубинштајн (Париз, 2004), првих награда на међународним и републичким такмичењима у Београду, Шапцу, Нишу и Крагујевцу, као и прве награде на фестивалу Сирмиум фест у категорији клавирски дуо.
Наступао је на Светосавским баловима на Косову, у Београду, Паризу, као и на Бечком балу у Скупштини града Београда. Такође је наступао на Шопенијади, 27. манифестацији Обзорја на Тиси – Дани Јосифа Маринковића у Новом Бечеју, Данима српског духовног преображења у Деспотовцу, Фестивалу кубанске музике удружења Макуба у Скопљу, 23. Музичким сусретима – Јесен на Чукарици, Нушићевим вечерима поезије у Требињу и многим другим. Бави се компоновањем. Организовао је хуманитарне концерте на којима и сам наступа.
Посебно је активан на пољу камерне музике где је са бројним колегама остварио значајне резултате. Снимао је за радио и телевизију. Био је члан жирија на Такмичењу камерне музике Јован Бандур у Панчеву и Златна сирена у Београду. Тренутно је професор клавира у МШ Душан Сковран у Ћуприји, а предаје и у издвојеном одељењу Деспотовцу.