КОНЦЕРТ• Ангелина НИКОЛИЋ, флаута•Немања ЕГЕРИЋ, клавир•26.09.2022.•19:30•Дворана Дома културе

Вести 22.09.2022.

 

ПРОГРАМ:

Ј. С. Бах – Соната за флауту и клавир у ха–молу, BWV 1030
Andante
Largo e dolce
Presto

К. Дебиси – Билитис
За призивање Пана, бога летњег ветра
Једном безименом гробу
За благонаклону ноћ
За плесачицу са чинелама
За Египћанку
Захвалност јутарњој киши

С. Прокофјев – Соната за флауту и клавир у Де–дуру, оп. 94
Moderato
Scherzo – Presto
Andante
Allegro con brio

 

Немања Егерић, клавир

Основне и Мастер студије je завршио у класи проф. Мирослава Дацића, док је пост-дипломске студије завршио на музичкој академији Scuola di Musica di Fiesole у Фиренци у класи Бруна Канина. Завршио је докторске академске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Маје Рајковић. Тренутно је студент пост-дипломских студија за савремену музику на академији Academia di musica Pinerolo у класи Емануела Арћулија.
Током и након школовања учествовао је на такмичењима где је освајао бројне награде, међу којима се истичу: Лауреат IV пијанистичког  такмичења ULJUS, Прва награда на пијанистичком такмичењу Клавитас, Лауреат такмичења за савремену музику ReConstruction 2, Друга награда на такмичењу савремене музике INSAM. Од посебних признања истиче се награда „Станојло Рајичић“ коју додељује Српска академија наука и уметности за најуспешнији концерт сезоне (2018/2019) галерије САНУ; затим награда из фондације „Музичке визије Ивана Јевтића“ за велики доринос у извођењу савремене музике, као и годишња награда „Невена Поповић“ за најзначајније уметничко остварење у 2021. години. У 2022. години УМУС га одликује наградом за најбољег младог уметника.
Као солиста и камерни музичар концертира у Швајцарској, Италији, Македонији, БиХ, као и у свим престижним салама Србије. Наступа на домаћим и међународним фестивалима као што су Lucern Piano Festival, Мusica al Ponte, Piano City, CONVIVIUM MUSICUM, Међународна трибина композитора, БУНТ, и др. Премијерно је у Србији извео значајна клавирска дела Оливијеа Месијана, Лучана Берија, Џонатана Харвија, Луђи Нона, Ђерђа Куртага и Ивана Феделеа.
Усавршавао се на мајсторским курсевима код Момо Кодаме, Пјера Сублеа и Питера Хила. Од 2019. године запослен је на Факултету уметности у Нишу као стручни сарадник.

Ангелина Николић, флаута

Oсновне и Mастер студије је завршила на Факултету уметности у Нишу у класи проф. др Јелене Јаковљевић са највишом оценом из главног предмета. У 2020. години уписује докторске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Љубише Јовановића.
Током досадашњег школовања остварује запажене резултате на међународним такмичењима од којих се издвајају: I награда на Сусретима флаутиста Тахир Куленовић у Ваљеву (2012); I награда на такмичењу Петар Коњовић у Београду (2016); I и II награде на такмичењу Даворин Јенко у Београду (2015 и 2019).
Активно се бави соло, камерним и оркестарским извођењем, наступајући у свим значајним салама Србије. Као солиста наступала је са Нишким симфонијским оркестром изводећи дела Доплера и Моцарта. У 2018. години постаје члан барокног триа Noir (са флаутисткињом Јеленом Јаковљевић и пијанисткињом Анитом Станковић) са којим концертира широм Србије. Од 2019. редовно наступа у дуу Syrinx са пијанистом Немањом Егерићем са којим изводи новија дела за флауту и клавир. Као члан оркестара наступала је са Београдском филхармонијом, Нишким Симфонијским оркестром, Оркестром Опере и театра Мадленијанум и Makris оркестром на пројектима и фестивалима као што су Musica RIVA, Филхадемија, Бемус, под вођством диригената Фабриса Болона, Данијела Рајскина, Предрага Госте и Дејана Савића. Усавршавала се код еминентних професора као што су Михаел Кофлер, Андрас Адорјан, Петер Лукас Граф, Мишел Белаванс, Ори Шнеор, Мартин Фаленбок, Дејан Гаврић, Марија Ђурђевић Илић. Педагошко искуство стиче радом у Музичкој школи „Владимир Ђорђевић“ у Јагодини и у Музичкој школи „Стеван Христић“ на Косову и Метохији. У 2021. години остварује стручни ангажман као истраживач-приправник на Факултету музичке уметности у Београду.