Конкурс за кратку причу Пирота 2014.

Секције Дома културе 04.03.2014.

03. PRICA-KORICA-2014  На овогодишњем конкурсу Дома културе Пирот, који је по први пут био отворен и за ауторе изван локалног округа, пристигло је око 360 кратких прича. Своје прозне радове слали су аутори из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. С правом се може констатовати да од ове године локални конкурс за кратку причу носи одредницу међународног конкурса. Свакако да је број послатих прича повећао квалитет и условио већу конкуренцију у одабиру текстова за награду и објављивање у зборнику.

 Коначна одлука о причама које су награђене на овогодишњем конкурсу је:

– Прва награда у износу од 12.000 динара за причу Одложена смрт, под шифром „Таласон“, аутора Слободана Мартиновића из Лазаревца;

Друга награда у износу од 10.000 динара припала је ауторки Невенки Бошњак-Чолић из Београда за причу “КЊИГА“ под шифром „Стокхолм“;

Трећа награда у износу од 8.000 динара аутору Драгану Вујасиновићу из Новог Сланкамена за причу „ИЗ НОЋИ У НОЋ“ под шифром „Пилипенда“.

 Чланови жирија: Елизабета Георгиев, професор књижевности, Биљана Станојевић-Крстић, професор књижевности, и Томица Ћирић, професор књижевности.

Овде можете преузети причу

preuzmi-pdf